ADAY ENFLASYONU DEĞİŞİMİ ÖRSELEYEBİLİR

03.04.2016 18:38

Ülkücü hareketin üniversiteli bir hareket olarak siyasi hayatımızda yer alması onun fikri derinliği kadar lider özellikli insan profilinin de çokluğunu ortaya koymaktadır. Böylesi bir topluluğun varlığı düşünceye dinamizm getirme ve tefekkür hayatımıza ivme kazandırması açısından toplumumuza çok büyük faydaları olmuştur. Ülkücü hareketin bu özelliği ve projeleri muarızlarına da ilham kaynağı olmuştur. Ancak camiada herkesin lider olma arzusu bazen de sıkıntıları da beraberinde getirmektedir. Yaşadığımız süreçte bunu göstermektedir.

Kongreye doğru gidilirken tek korkumuz, kaygımız insani vasıflarımızdan kaynaklanan bazı zaaflarımıza yenik düşme gibi hata ile karşılaşmamızdır.

 

Aday çokluğunun yaşandığı bir süreçte dava kaygısı bazen başta bazen sonraları ikbal kaygısına ya da egolarımıza evirilmesine kadar gidecek bir süreci de tetikleyebilir. Bu saatten sonra böylesi zaafları ne camia ne de teşkilatlar kaldırabilir. Önerim bu zaaflara kimsenin düşmemesi ve ona göre hesabını iyi yapmasıdır.

 

Diğer yandan 18 yıldır ülkücü hareketi fanusa hapseden, mankurtlaştıran, idealsiz, hedefsiz kitlelere indirgeyen bir yapının tahribatlarını da hep birlikte yaşadık yaşamaya devam ediyoruz. Camiamız böylesi bir durumu bir daha kaldıramaz.

 

Ülkücü hareketin bütün bu badirelerden sonra çok tecrübe kazanmış olması gerekir. Söz konusu davaysa ahbap-çavuş ilişkisinin, benim adamım, tanıdığım, akrabam gibi idealist insanların hiçbir zaman düşünemeyeceği hataya girmemeleri gerekir. Bundan sonra ülkücü hareketi dışarıdan ısmarlama komutlarla ya da figürlerin müdahalesine zemin hazırlayacak hiçbir yaklaşımında tabanda karşılık bulamayacağı da ortadadır.

Bu camia birçok genel başkan adayı çıkaracak potansiyele sahiptir, ama bir kişi genel başkan olacaktır. O halde nasıl bir yöntemle hem ideal genel başkanı öne çıkarabiliriz hem de onunla birlikte MHP kurmay ekibini oluşturabiliriz sorusuna cevap bulmak zorundayız.

 

Bizler dışarıdan bu davanın bir ferdi olarak hem yönetim kadrosuna hem de onları belirleyecek olan delege ile camiamıza konunun net anlaşılması ve geniş bir ufuk sağlamak için çabalıyoruz. Yoksa olaya müdahale etme imkânımızda yoktur. Başarı kadar başarısızlıkta hepimizin olacağına göre şimdi konuşmak, olabilecek hatalara karşı uyarı görevimizi yapmak zorundayız.

 

Ülkücü camiayı bölmek, ülkenin alternatif siyasi hareketi olmaktan çıkarmak için başta siyasi iktidar ve diğer unsurlar her türlü yolu deniyorlar ve denemeye devam edeceklerdir. Hal böyleyken basit hesapları bir kenara bırakarak ülkücü camianın teveccühünü kazanmış genel başkan adayı ve bütün gruplardan gözde vitrin şahsiyetlerden oluşan donanımlı bir ekip ile hiçbir ego tutkusuna kapılmadan hareket etmek mecburiyet halini almıştır. Toplumda ve camiada karşılığı olmayan zorlama isimlerle bu işin yürüyemeyeceğini de herkes hesaba katmak zorundadır.

MHP yönetimi de bulunduğu yerde tutunmak için iktidar gibi Makyavelist yaklaşımlar sergilemektedir. MHP yönetimi anlaşılan koltukları bırakmamak için bütün yolları deneyecektir. MHPde değişimi isteyen ve yönetime talip olanlarda hala tüzük kongresinin ötesine geçip MHP ve Türk milletine karşı nasıl bir programları olduğunu izah edebilmiş değildir.

 

MHPde yeniden yapılanma nasıl olacak, zihniyet değişiminin parametreleri nelerdir gibi soruların cevabını bulabilmiş değiliz. Muhalefet sadece genel başkan adayı sayısını çoğaltarak birazda genel merkezin var olan statükosunu devam ettirmesine fırsat vermektedir. Hâlbuki MHPnin problemi, genel başkan adayını aşmış, köklü yapılanma ve zihniyet değişimini kapsayacak bütüncül bir yaklaşım ihtiyacı vardır.

Eğer mevcut yönetim yıllardır aksiyoner bir hareketi fanusa kapatmakta başarılı olmuşsa birazda yönetime talip olanların alternatif sunamamasından, nasıl bir MHP ve nasıl bir Türkiyeyi vaat ettiklerini programlarıyla topluma deklare edememelerinden kaynaklanmaktadır.

 

AKP bütün hatalarına yanlışlarına ve keyfi uygulamalarına rağmen toplumda karşılık buluyorsa tek sebebi muhalefetin olmayışı ise MHP camiasının da bütün başarısızlıklarına rağmen yıllardır Sayın Bahçeli yönetimine mahkûm olması sadece olayı lider değişikliğine indirgeyen MHPnin muhalif dediğimiz kanadının beceriksizliği olmuştur.

Sonuç olarak bir daha hataya düşmemek için bütün adaylar, gruplar adı her neyse ortak bir listeyle toplumda, tabanda karşılığı olan donanımlı, alanlarında uzman şahsiyetlerle ideal bir ekip ile tek listeyle seçime girmeleri gerekir.

Birileri çok zor bir yol diyebilir. Dava kaygısı olanlar için bu hiçte zor bir yol ve yöntem değildir. Türk milliyetçiliği dünya görüşünü kendisine rehber edinmiş insanlar için statüler çokta önemli değildir olmaması da gerekir.