BAZI TESPİTLER

29.05.2016 10:24

 

1. İster MHP olsun isterse MHP olmasın Türk toplumunda AKP'ye karşı çok güçlü bir değişim arzusu vardır.

2. AKP'ye karşı değişimi %70 sağ seçmen ancak belirleyebilir.

3.Milliyetçi bir damarın iktidara gelerek yeniden Türk devletini fabrika ayarlarına çekmesi ve ihanetlerin bertaraf edilmesi istenmektedir.

4.Yeniden oluşacak yapı, çoğunluğu şehirli,değişim ve dönüşümden yana,pragmatist,akılcı politikalarla ancak harekette geçebilir.

5.Slogancı,soğuk savaşın söylemlerinden ve köylülük kültüründen kurtulamamış figürler ve zihniyetlerden bu yeni olguyu harekette geçirmez.

6.Bütün siyasi partiler ,özellikle fikir partileri politikalarını toplumda yapının tahliline göre şekillendirerek iktidara gelmek ister.

7.MHP böylesi bir durumda ya hem zihniyetini değiştirerek, yapısal reformlar yaparak iktidar yolunu seçer ya da "Bilge liderin" yaptığı gibi ebcet hesaplarıyla avunan fikirsiz,idealsiz hale gelerek bilgenin "uyuyanlar partisine " dönüşür.

8. Meral Akşener neden gittiği her yer miting havasında dönüşüyor analizini yapacağımıza şark kurnazlığı ile bu insanlar kim ya da bu paranın kaynağı nedir gibi absürt sorularla avunuyoruz.

9.Beyler ülke hızla bir dönüşüm ve kendi fabrika ayarlarına dönmek arzusundadır. Bu değişim ve dönüşümü isteseniz de engelleyemezsiniz.

10.Başarısız, tembel ,vizyonsuz bilgenizi desteklediğiniz kadar ülkücülüğünüzü destekleseydiniz bugün iktidar olurduk.
Adaylar meydan meydan geziyor,topumla kucaklaşiyor sahi Bilgeniz ne yapıyor ve ülkenin gidişatı için hangi somut çaba içindedir?

11. Bilge sayesinde camiayı bitirme noktasına geldik bir dava kaldı.
Kusura bakmayın . Bilgenin bu saatten sonra ne bu camia ne bu dava hakkında söyleyecek tek sözü yoktur.

12. Meral hanım ve kurmay ekibi gibi etrafında toplananlar da ülkücüdür. 
Eğer orada bir yanlışlık olursa sizden önce biz müdahale ederiz.

13.Değişim şartları olgunlaşmıştır.
Değişim için ideal kişi de sartların getirdiği Meral Aksener'dir.

Ülkücü hareket Akşener ile iktidara yürüyor. Bunu miyop bakışlılar anlayamaz, haramzadeler ürker,başka mahfilerin görevlendirdiği zatlar da bu durumdan rahatsız olurlar.

 

Türk milletine inen onunla hemhal olan herkese bu millet kucak açmıştır. Bunu Balgat zihniyeti anlayamadı ve hiçte anlamayacaktır.