Biz Türk’üz,Türkçüyüz Ve Türk Milliyetçiyiz. Ne Mutlu Türküm Diyene. ABDULLAH ALAGÖZ

03.04.2016 07:13

Bir bilim adamının 30 yıllık terör sorununa kürt sorun demesi en büyük gaflettir. Büyük bir medeniyeti ve tarihi olan bir millet için 30 yılda her şeyin değiştiğini iddia etmek ya tarihi bilmemektir ya da bu millette karşı kin duygularını beslemektir. Başka izahı olamaz Türköne bey!

 

“Siyasi –ideolojik  kimlikler yeni bir içerik ve toplumsal karşılığını buldu” PKK bugün halka baskı kurarak %6 oy aldığını görüyoruz. Bu baskı kalksa onu da bulamayacaktır. Bu kimliklerin içeriği ve toplumda karşılığı ne oluyor? Referandumda ölülerden bile oy isteyen zihniyet mi böyle diyor yoksa… Sosyalistler Tanrı Dağlarını ağızlarına bile alamazlar ama sen Tanrı dağları ve onun karşılığı olan Türk milletine kin kusmaya devam ediyorsun.

 

Sosyalistler ve Kürtçülere benzer bir yönün var,tarihi devamlılığı inkar ederek emperyal güçlerden yana tavır koymak gibi.

 

Osmanlı devleti ile Türkiye cumhuriyetini karşılaştırmak hiçbir sosyal bilimcinin yapamayacağı bir benzetmedir. Tabi Türköne hariç. Biri imparatorluk sosyal yapısına dayanırken diğeri düşmanın Polatlıya dayanmasından sonra kalan topraklarda devletini kurmasıdır. Sosyal yapılar çok farklı %90 Türk olan bir milli devlet ne zamandan beri egemenlik hakkını  ve milli devlet vasfını paylaşma yoluna gitmiştir?Osmanlı sosyal yapısında sadece Türkler,Müslümanlar değil gayri Müslimler büyük bir oranı teşkil ediyordu. Bay Türköne için çokta önemli değil bunlar . Cemaat öyle istiyor ne yapsın adamcağız!

 

“Türk kültürüne cumhuriyet bir şey eklememiş sadece bunu Osmanlı yapmış” insaf. Bizi Osmanlı düşmanı haline getirecek bu adam.Türk dilini ,kültürünü ve senin bilim adamı vasfına bu cumhuriyet sayesinde bu milletle birlikte  ulaştın. TDK ve TTK’yi Osmanlı kurmadı herhalde.

 

Türk milliyetçileri her çağın  emperyal güçlerine göre yorumlar yapmazlar. Onlar, bilimin ışığında Türk sosyal yapısından ve kültürün devamlılığı ilkesinden hareketle yorumlarını yaparlar. Cemaatlerin emirlerine göre yazı hiç yazmazlar.Milliyetçilik bir tarih bilincidir. Yani Türk’ün o eşsiz tarihi birikiminin farkına varmak ve onun üzerine yeni yorumlar eklemektir. Türklüğü tarih sahnesinden silmek hiç değildir.

 

“Bugün Türkçülük Kürtlere karşı yapılıyor” İnsaf!Kürtlere ya da başkalarına karşı Türkçülük yapılsaydı “paşa olsun” dediğin bebek katili bile sadece Türkçe konuşur olacaktı. Osmanlı Türk kültürüne çok hizmet ettiği için (!) karakeçili aşireti kendi devletinde Kürtleşiyor değil mi? Türk milliyetçiliğini Kürtçülükle eş seviyeye getirme bu büyük millette en büyük hakarettir. Sadece susarak bu milleti daha fazla incitme! “Korkusuz Ahmet” hikayenle Ahmet, kürt oldu, Türkleri de ölülere dönüştürdün Tam senlik bir zihin yapısı.

Marksist diyalektiği de kullanmaya başladın ama öncüllerin yanlış olduğu için sentezinde yanlış oluyor bay Türköne

Biz Türk’üz,Türkçüyüz ve Türk milliyetçiyiz. Ne mutlu Türküm diyene.