BÜYÜK AKIL KÜRT DEVLETİNİ KURMAKTA KARARLI Abdullah ALAGÖZ

03.04.2016 09:30

PKK sadece Türkiye ile değil kuzey Irak yönetimiyle birlikte bütün İslam ülkeleriyle köprüleri atmaya devam ediyor. Kürt insanımızı, farkına varmadan büyük bir tehlikenin içine atıyor. Bugün şartlar bölücülerin lehinde gibi görünüyor olsa da Hıristiyan Batı Dünyası sürekli onun koruyucu ve kollayıcı olmayacaktır.  İkinci bir İsrail devletini ne Batı Dünyası kaldırabilir ne de İslam Dünyası hazmedebilir.

Suriye ve Irakta katliamlar, zulümler şiddetlenerek devam ederken küçük bir şehir, hem de hiç sivilin kalmadığı Kobani (Ayn al Arab) Batı Dünyasının gündemini belirlemeye başlıyor. Burada bir tuhaflık yok mu?

Batı, körfez savaşıyla birinci aşama olan Kuzey Irak Kürt devletini kurmayı başardı. Bu aşamada ikinci zayıf halka olarak gördükleri Suriye’de Suriye Kürtlerine (Rojava) devlet kurmaktır.  Üçüncü ve dördüncü aşama Türkiye ve İran olarak görünmektedir.

Kürtler adına bu senaryoyu uygulamaya koyan ne PKK ne Kuzey Irak yönetimi ne de Suriye uzantısıdır. Ortadoğu’da olanlar, okyanus ötesi ve Batı Dünyasının İslam Dünyasını tasarlama projelerinin bir parçasıdır. Anlayacağınız haçlı savaşı yeni sürümüyle üzerimize gelmeye devam ediyor

Başarıp başarmayacaklar hakkında şimdiden kesin konuşmak, fikir yürütmek gerçekten çok zor ama her iki halde de Kürtlerin İslam Dünyasının hedef tahtası haline geleceği ve Kürtlerin İslam’dan çıkarılıp seküler hale getirilmesi, akabinde Hıristiyanlaştırılması hedeflendiği emperyal güçlerin çabalarından, Kuzey Irak yönetimi ve PKK’nın uygulamalarından açıkça anlaşılmaktadır.

Batılıların Ortadoğu’da kurdukları yapay devlet olan İsrail’i suni teneffüslerle yaşatabilmek için doğu’da Ermenistan ve güney batıda kurulacak Kürdistan ile hem stratejik bir bölgeyi kontrol altına alabilecekler, petrol-doğalgaz ve diğer stratejik kaynaklara sahip olacaklar. Bu arada Türk ve Arapların yaşadığı Suriye’nin kuzey bölgelerini de önce insansızlaştırma sonra da Kürtlere devretme gibi bir oyuna da girebilirler. Pek imkân dâhilinde görülmeyen bu durum Batılılar için her an devreye sokulabilir. İsrail devleti de kurulamaz deniliyordu. Ama kuruldu. Yaşadığımız coğrafya olmazların imkân bulduğu alan olarak bilinir.

Üçlü şeytan üçgeni - Ermenistan-Kürdistan-İsrail - ile Türkiye’nin Türk cumhuriyetleriyle ve Ortadoğu ülkeleriyle irtibatını da kesmiş olacaklar. Tarihte bu hat üzerinde haçlı devletlerinin kurulduğunu da unutmayalım.  Böylece Batılılar, uzun asırlar kendilerine rakip olabilecek yeni bir medeniyetin doğuşunu da engelleyeceklerine inanmaktadırlar.

Stalin’in Sovyetler Birliği döneminde yaptığı parçala –böl –yut politikasını şimdilerde Batılılar İslam coğrafyasında uygulamaya başladılar.

Küreselleşme adı altında önce milli devletleri zayıflattılar, temel felsefelerini anlamsızlaştırdılar sonra da etnik grupları öne çıkararak devlet kurmalarına zemin hazırlamaya başladılar.

Türkiye, Suriye ve Irak bunun somut örnekleridir. Ülkemizde Kopenhag kriterleri ile başlayan Avrupa biriliği süreci aslında milli devleti yok etme ve etnik öbeklere devlet kurma hakkının ilk halkalaraydı.

Batılılar çok sistemli bir şekilde programlarını uygulamaya devam ediyorlar. Irak ve Suriye’de uygulamayı başlatırken Türkiye’de de geleceğin Kürdistan’ını engelleyebilecek bütün kurum ve kuruluşlar tasarlanmaya, hizaya getirilmeye devam ediliyor.

Türkiye’deki çözüm süreci dâhil olmak üzere, Ortadoğu’ya baharın gelmesi gibi bütün senaryoların temelinde Batılıların İslam Dünyasını tasarlama mücadelesinden başka bir şey değildir. Çözüm sürecide bu tasarlanmanın bir parçası, adımı olduğu son olaylarda doğrulamaktadır.

Sonuç olarak Kürt devletini kurulması ya da kurulmaması her şeyden önce Kürtleri büyük bir belanın içine sokacağını kabul etmek gerekir. Ortadoğu da başlayacak tepkiler şuan İsrail’e gösterilen tepkilerden daha şiddetli olup hayatlarını zindan etmelerine sebep olacaktır. Kürt devletinin kurulamaması bu bölgede yaşamalarını da imkânsızlaştıracaktır. Ermenilerin yakıp yıktığı şehirlerden nasıl kopup Batıya kaçtığını unutmamak gerekir. Herkesi kendinize düşman yapıp zulmederseniz gün gelir karşı tarafta aynısını yapar gideceğiniz vatanınızda olmaz.

Sağduyulu, muhafazakâr Kürt vatandaşlarımıza çok görev düşüyor. Ortadoğu, birçok milleti, topluluğu yutmuştur. Kadim milletlerin dışında bu bölgede küçük etnisitelerin yaşama şansı yoktur. İnsanlar kadar toplumlar da kendi kaderlerini çizer ve sonucuna da katlanır.