CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE ORTAYA ÇIKAN PARADOKSLAR VE MERAL AKŞENER Abdullah ALAGÖZ

03.04.2016 09:33

Cumhurbaşkanlığı seçimi vesile ile yeniden ortak paydalarda veya asgari müştereklerde buluşma çabası gündeme gelmektedir. Var olan tehlikenin bertaraf edilmesi için belki zorunlu bir birliktelik olacaktır.

*

Bütün bunlar yapılırken ortak paydalarda buluşulan kesimlerin ideolojik kodlarını da hiçbir zaman unutmamak gerekir. Kürtçülük hareketinin isyan noktasına gelmesinde en büyük desteği başta CHP ve sol zihniyetin verdiğini unutmamak gerekir.

*

Bölücülük solun rahminde büyüyerek bugünlere gelmiştir. Bugün bile bazı fraksiyonlarla hala organik bağının olduğunu unutmamak gerekir. Muhafazakar kitleyi sürükleyen milli görüşünde milli devlet hassasiyeti bakımından marjinal sol ve bölücülerle ile aynı noktada buluştuklarını unutmamak gerekir.

*

Sayın Bahçeli bir önceki cumhurbaşkanlığı seçiminde ve DSP ile yaptığı koalisyondaki hatasının en büyük nedeni ortaklarının ideolojik kodlarını göz ardı etmesi olmuştur. Rahşan hanımın o meşhur söylemi iç dünyalarını anlamamız için yeterli nedendir.

*

MHP’li olmak kaydıyla sağ ve sol kesime hitap edebilen Meral Akşener hanım en ideal aday olarak görünmektedir. Layık sosyal hukuk devleti, üniter devlet gibi temel ilkelere bağlı çağdaş, milli ve manevi değerlerine bağlı bir hanım cumhurbaşkanı olarak aday gösterilmesi hem camianın teveccühünü hem de iddialı olarak rüzgarı arkasına almasını sağlar.

*

Türk toplumun %70 sağ seçmen olduğuna göre cumhurbaşkanlığı seçiminde sol zihniyeti temsil eden bir adayın cumhurbaşkanı olması imkansızdır. O halde bütün çalışmalarda sağ seçmene hitap edebilecek ve sol seçmen dahil olmak üzere Türk milletinin bütün hassasiyetlerini kişiliğinde bütünleştirmiş bir adaya ihtiyaç vardır. Kadınların toplumsal alanda daha etkili olması açısından bir bayan adayın gösterilmesi artı puan olacaktır.  

*

MHP yönetimi artık camianın arzularını dikkate alarak cumhurbaşkanlığı seçimiyle iktidara aday olduğunu göstermek zorundadır. Şuana kadar yapılan tercihlerin hiçbir olumlu sonuçlar vermedi Bari bu seçimde yukarıda belirtilen niteliklere fazlasıyla sahip olan  Meral Akşener ile milli duruşumuzu cumhurbaşkanlığı ile taçlandıralım.