DAVA PARTİ DEĞİLDİR!

04.05.2016 16:54

 

Parti ile davayı aynileştirmenin hatalarını, hatalarıyla birlikte sıkıntılarını ve temeli olmayan sert eleştirileri duymaya devam ediyoruz.
Ülkücü dünya görüşü merkezli bir yaklaşım yerine parti sadakati merkezli bir anlayışla insanların güvenirliğini ölçüyoruz.
Asıl sakatlık burada ortaya çıkıyor. MHP politikalarının birçoğu davaya fayda değil zarar vermiştir. Şimdi sormak lazım! Partiyi mi yoksa yanlış yapan insanları mı eleştireceğiz.
Genel başkan adayları üzerinde tufan koparanlar bu davayı kadük duruma düşürmüş olan Sayın Bahçeli ve ekibinin yıllarca yanında olup ne MKYK ne diğer kurullarda yapılan yanlışlara ses çıkarmadılar.
Sayın Bahçeli'nin yanlışlarına şuana kadar Bahçeli ile birlikte görev alan bütün milletvekilleri, MKYK üyeleri, il başkanları maalesef ortak olmuşlardır.
Genel başkan adayları üzerinde niyet okumaları değil varsa sağlam olgular üzerinde fikir yürütülse bizlerde bundan hareketle bakışımızı değiştiririz.
ilk kez toplumun ülkücü hareketle bütünleşmesi emareleri görülmüştür. Toplumda karşılık bulmuş bir aday ve camianın muhteşem hemhal oluşlarına ivme kazandırıp varsa eksiklerini gidermek,yanlışlarını düzeltmek gibi bir çaba içinde olmalıyız.
Toplumda karşılığı olmayan bir aday ne kadar ideal olursa olsun başarıyı yakalamayız. O halde Genel başkan adayının birçok özelliği kadar toplumdaki güveni inandırıcılığı ve karşılığı da dikkate alınmalıdır.
Bundan sonra gelecek hiçbir aday Sayın Bahçeli gibi ülkücü hareketi keyfi yönetmeyecektir!
İki temel vazgeçilmezimiz vardır.
1. Türk milliyetçiliği temel dinamiklerinden taviz vermeden asrın idrakine bu davayı sunma çabamız.
2. MHP'de yeniden yapılanmayla sivil ,katılımcı, demokratik ve ortak akla dayalı bir teşkilatlanma olacaktır.
Bu iki unsurun gerçekleşmesi olabilecek sıkıntılarında aynı zamanda panzehiri olacaktır.