Durum değerlendirmesi; ( ÖZ ELEŞTİRİ)

07.04.2016 21:22



 

 

 

 

 

Ülkücüler çoğunlukla biz çok donanımlıyız, bu kadrolardan bir kaç hükumet kabinesi çıkar derler. 
*
Oysa durum hiç öyle değildir. Yıllardır ülkücüler bürokrasiden, ekonomik hayattan, sosyal hayattan, ilim ve irfan hayatından çekilmiş durumdadırlar. Basılan gazete sayısı ve tirajı dergi sayısı ortada. Hangi sosyal ekonomik ve kültürel organizasyonda baskın güç oldular?
*
Bazı şeyleri nedense ya kendimize itiraf edemiyoruz ya da dev aynasında kendimizi görüyoruz. Son 17 yılda ülkücü hareket toplumun hangi problemine alternatif çözüm üretti?
*
Ülkücü hareket bu haliyle ne davasını ne iktidar olma kudretini ve donanımını topluma sunacak güçte değildir. Her geçen gün daha da fikir fukarası, ufku kapanmış ve bilindik sığ sloganların ötesine geçemeyen bir hareket olmaya doğru hızla ilerliyor.
*
Bir başka yanlışta ülkücü hareket üniversiteli hareket olarak çıktı deniliyor. Başlangıcı doğruydu ama gelinen nokta itibariyle bütün mekanizmalardan kopmuş adeta köylü hareket halini almıştır. Burada köylüleri aşağılamak değil düşünce üretemeyen, toplumsal gerçeklikten koparılmış uyku halindeki bir yapıyı ifade ediyorum. 
*
Kendimizle ve bizi sürükleyen insan tiplerinin donanımını bir kez daha sorgulamak ve kendi dinamiklerimiz üzerinde yeniden var oluş mücadelesi vermek zorundayız. 
*
Ülkücü hareketin bütün problemlerini MHP'nin başarısızılığına bağlayıp yönetim değişikliği ile sihirli bir değnek beklemekte beyhude çabadır. Yönetim değişikliği bir fırsattır ama problem yönetim değişikliğini de aşmış durumdadır.
*
Duyuş düşünüş tarzımızdan fikri donanımımıza kadar devasa sıkıntılarımız vardır. 
*
Biraz sert bir eleştiri oldu büyük ihtimalle beğenilmez ama bu da benim düşüncem olsun. İnşallah yanılıyorumdur.