“ESKİ TÜRKİYE”- “YENİ TÜRKİYE” Abdullah ALAGÖZ

03.04.2016 06:47

 

Koca İslam coğrafyası neden parçalı bir durum arz ediyor ve yanı başlarında saraylarında hayatlarını devam ettiren diktatörler bu olaylara karşı neden sessiz kalıyor hatta parçalanmışlığı destekliyor sorularına vereceğimiz cevaplar yaşadığımız coğrafya hakkında doğru bilgi vermemizi de sağlar.

*

Dünyadaki toplumsal gelişmeler bütün coğrafyalarda hesap verebilen, denetlenen ve millet iradesine dayanan yönetimlere geçerken ne yazık ki İslam coğrafyası bu değişime hiç açılmadı. Yaşadığımız bütün sıkıntılar içine kapanan ve diktatörlerin yönettiği bir coğrafyada olmamızdır.

*

Gecikmiş olan bu değişimi cumhuriyet Türkiye’si kurtuluş savaşıyla başardı. İslam coğrafyasında tek huzur adası ve bütün kahpe oyunlara rağmen sadece Türkiye’dir.

*

“Eski Türkiye” ve “Yeni Türkiye” gibi algı dönüşümünü amaçlayan açıklamalar ile siyasi iktidar neyi hedeflediğini bir türlü açıklayamıyor.  

*

Eski Türkiye, üniter devlet, millet iradesine dayanan, demokratik ve çoğulculuğu temsil eden modern devletin adıdır. İnsanları mezhep, tarikat, cemaat, ya da etnisiteye bölmeyen bütüncül bakışın adıdır. Siyasi partilere sivil toplum örgütlerine yasama, yürütme ve yargı gibi erklere dayanan hukuk devletidir.

*

Eski Türkiye dedikleri ve sürekli küçümsedikleri devlet hangi özelliği ile demode olmuştur? Buna ne yazık ki cevap veremezler sadece kurucu felsefe ve Türk devletinin egemenliğini tartışırlar.Türk milletini aşağılama, egemenliğini paylaşma ve bu coğrafyada Türk izini silmeden başka yaptıkları hiçbir şey yoktur.

*

Yeni Türkiye dedikleri ideal devletlerinde neler olacak onları bir sıralayalım ve sonunda kararımızı verelim;

*

“Yeni Türkiye”  adı olmayan bir millette dayanacaktır. (Türk milleti kavramı birilerine batıyor .) Millet dedikleri toplum birçok etnisite, cemaat, tarikat ve mezheplerin arenasına dönüşecektir. Böylece çoğulculuk serbestlik ve özgürlük gelecektir(!)

*

Yazılı kurallar yerini cemaat, tarikat ya da mezheplerin öğretilerine bırakacaktır. Yasam-yürütme ve yargı yerini efsunlanmış bir lider ve etrafında oluşturduğu oligarklar alacaktır. İnsan aklıyla tekamül etmiş olan demokrasi evrensel hukuk ve İslam’ın yüce değerleri yerini diktatörlerin hedeflerine ulaşmak için tasarladıkları din anlayışına bırakacaktır. Yaşanılacak din İslam dini değil diktatörlerin yönetimlerini devam ettirmeleri için araç dini olacaktır.

*

Hesap verebilirlik,şeffaflık, milli irade, mensubiyet duygusu gibi   insan olmanın olmazsa olmazları da olmayacaktır.

*

Köşe başlarını tutan iktidarın memurları verilen emirler doğrultusunda “yeni Türkiye” propagandasını yamaya devam ediyorlar. Hedefledikleri bölge Ortadoğu yönetim ise “ışid” gibi ilkel cani anlayışlardır.

*

Böylesi saçmalıkları halka modern anlayışlar olarak dikte etmeye çalışanlar birazcık sosyoloji ve tarih ilmini bilseler girdikleri yolun sadece kendilerini değil koca bir milleti de yok edeceğini anlarlardı.

*

Yeni Türkiye ne modern hukukla ne sosyolojik gelişim süreçleriyle ne de var olan realitelerle açıklanamaz. Yeni Türkiye Ortadoğu bataklığında İslam adına(!) kan döken haydutların düzeni olabilir Türk milletinin idealindeki düzen olamaz. Bayrakları indiren askerin başına çuval geçiren şehide kele diyen anlayışların adıdır “Yeni Türkiye”. Toplumu küçük öbeklere bölen, kutuplaştıran ötekileştiren anlayışların adı olsa olsa kaostur. Türk milletinin kaosa karnı toktur.