Gültekin ÖZTÜRK Bey’e cevabım;

13.07.2016 19:21

 

Gültekin Öztürk Bey, öyle bir tanım yaptı ki ne sosyal bilimlerde ne toplumsal gerçeklikte karşılığı olmadığı gibi eğer bu anlayış mevcut yönetimin anlayışı ise açıkça söylemek gerekirse ve yazarın iddiasını kabul edersek ülkücülerin aşını, işini ve kariyerini yok etme üzerine kurulmuş bir operasyon hareketidir.

*

“MHP, Türk Milliyetçisi bütün kuruluş ve kişilerin siyasi temsil kurumudur. Klasik, bilinen siyasi kitle partilerinden farklıdır.

MHP tÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ İDEOLOJİSİNİN SİYASİ TEMSİLCİSİDİR.

Bu hali ile hükümet olamaz ancak iktidar olabilir...Tabi iktidardan anladığımızda farklı....”

 

*Bu satırlar yıllarca binlerle ifade edilen ülkücü yetiştirdiğini ifade eden yukarıda adı geçen bey efendiye aittir.

Bu metni adım adım tahlil edelim;

*

1.MHP diğer siyasi partilerden farklı olarak doktriner Türk milliyetçiliğini ülkede iktidar Türk dünyasında Turanı hedefleyen bir fikir partisidir.

*

Gültekin Bey’ ise “MHP tÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ İDEOLOJİSİNİN SİYASİ TEMSİLCİSİDİR.” bundan dolayı hükümet olamaz iktidar olabilir diyor.

Hükümet  ve iktidar ne anlama geliyor sorusuna cevap verelim ondan sonra yazarın düşüncesini değerlendirelim.

*

İKTİDAR; devletin yönetim gücünü elinde bulunduran kişi ya da kişilere denir.

*

HÜKÜMET; toplum bireylerinin iç ve dış güvencelerini ve birbirleriyle ilişkilerini sağladığı gibi onların her tür ihtiyaçlarını karşılayan bir ya da birkaç kişiden oluşan yasal ya da geleneksel yönetici güç ya da yürütme erkini elinde bulunduran güçtür.

*

Dolayısıyla her iki kavramda da ortak nokta toplumlarda iktidara gelerek devletin gücünü kullanan yapı olarak anlaşılmaktadır.

*

Sayın Yazar “iktidardan anladığımızda farklıdır.” Demektedir. Sormak lazım Türk milliyetçiliği illegal, itici ve toplum nezdinde aşağılanan bir ideoloji midir? Neden iktidar olamaz. Cumhuriyet Türkiye’sini kuran irade Türk milliyetçiliği değil miydi? Ne mutlu Türk’üm Diyene! ifadesiyle özetlenen Türk milliyetçiliği ne zamandan beri marjinal bir yaklaşım olarak birilerinin operasyon malzemesi olmuştur?

*

Buna benzer sözleri son zamanlarda Balgat ve çevresinden sık sık duymaya başladık.

*

Türk milliyetçiliği ideolojisi Eğer iktidar olmayı düşünmüyorsa ki yazar öyle diyor siyasi arenada muarızlarını hedefi olup kitlesini neden harcıyor?

*

Siyasi partilerin amacı iktidar iken MHP iktidar yani hükümet olmayı düşünmediğini neden kitlelerine deklare etmiyor?

*

Milyonlarla ifade edilen ülkücülerin bürokrasiden, ticaretten, sosyal hayattan ötelenmesi, sürgün edilmesi, iktidara gelip milliyetçi Türkiye’yi kuramayacaksak hangi amaç için bu bedeller ödenmektedir?

*

KURULUŞ YA DA TEŞKİLAT NEDİR? “Ortak bir amaç çerçevesinde kurulmuş, ortak bir çalışma düzenine sahip, kendi verimini yönetebilen toplumsal bir düzendir.

*

Kuruluşlar, organizasyonlar, bir ihtiyaç sonucu ortaya çıkar. İhtiyaçların giderilmesi, hedeflerin gerçekleştirilmesini amaçlarlar. Kuruluşlarda insanlar gibi doğar büyür ve zamanla değişim ve dönüşüme ayak uyduramadıklarında yok olurlar. Türk devletler tarihi buna örnektir. En büyük organizasyon da devlettir.

*

Yazar, kuruluşu da efsunlaştırarak davanın önüne geçirmiştir. Ona göre aslolan bu organizasyondur oysa aslolan davadır, Kızılelma ülküsüdür. Organizasyonlar günün ihtiyaçlarına göre sürekli gelişip değişen ve davayı hedeflerine ulaştırmada kullanılan ARAÇLARDIR.

*

Bir daha tekrarlıyorum; araçlar toplum ve camia için birer markadırlar. Acı-tatlı hatıraların oluştuğu yapılardır. Araçların kutsallığı falan yoktur. Ortadoğu coğrafyasının arkaik mitolojisi akla, bilime şahsiyetçiliğe önem veren Türk milliyetçiliğine örnek olamaz.

*

“Türk milliyetçiliğini temsil iddiasını MHP kaybetti. Bu saatten sonra kim ne derse desin artık içi bosalmış tabela partisi hüviyetindedir.”

Bu satırlar bana aittir. Kuruluşlar davayı temsil ettiği oranda camiayla bütünleşir. Yazımda içi boşaltılmış diyorum yani camiayı temsil etme noktasında uzaklaşmıştır,  temsil noktasından kopan bir yapıya zorla mı temsilcimiz diyeceğiz? İçi boşalmışsa yazarın dediği gibi hükümet olmayı ideoloji gereği mümkün değilse, MHP Avukatının ifade ettiği gibi iktidar olma gibi bir arzumuz yok diyorsa bu parti hakikatten hala bizim patimiz mi yoksa bizim gibi görünen ama başka unsurlara hizmet eden bir parti mi?

*

Evet, MHP ülkücü hareketin büyük bir markasıdır. Bu marka davayı kadükleştiriyorsa, yok oluşa götürüyorsa ya bizim olacak ya davayı tercih etmek zorunda kalacağız demek istediğim sadece bu.

*

Sonuç olarak Türk milliyetçiliği Türk milletinin tamamını kuşatan, kucaklayan bütün katmanlarını içinde barındıran mensubiyet duygusuna dayalı bir milliyetçiliktir. İktidar olmayı hükümet olmayı en çok Türk milliyetçiliği hak etmektedir. En çok bedel ödeyende Türk milliyetçileridir.