MHP’NİN ÇÖKÜŞÜ

03.04.2016 18:18

Seçimden sonra Hezimet yaşayan MHP yönetiminin seçim sonuçlarını değerlendirme sorumluluğu üstlenme ile nerede hata yaptık sorusuna cevap arayacaklarını beklerken yine yanıldık.

80 milletvekilinden 40 vekilini kaybetmiştir.  Yaklaşık 2 milyon oy kaybına uğramıştır. MHP kaleleri olarak bilinen bütün illerde hüsran yaşamıştır. En çok şehidin verildiği Sayın Bahçeli memleketi olan Osmaniye de AKP’ye geçilmiştir. 

Hal böyleyken Sayın Bahçeli konuşmasında başarısızlığı MHP dışında arama gibi belki literatüre ilk kez girecek bir yaklaşım sergilemiştir.

Anlaşılıyor ki Sayın Bahçeli ve ekibi ya Türkiye’yi hiç okuyamıyorlar ya da başka hesapları var.

Seçim sonuçlarını değerlendirmeden yola nasıl devam edilecek? Seçim sonuçlarındaki rezaletin müsebbibi bulunmadan,  hesabını vermeden, teşkilatlarına, tabanına ve Türkiye’ye nasıl bir güven verecektir?

Öncelikle bu analizin hızla yapılması ve gereğinin yapılması gerekir.

Bizim görebildiğimiz aksaklılklar;

1.MHP zihniyet olarak çökmüş durumdadır. Fikir partisi diyoruz fikrin emaresi yok. Yazılan kitaplar basılan dergiler, gazeteler ortada.

2- Aksiyoner bir hareket iken Sayın bahçeli sayesinde reaksiyoner bir harekette dönüştü. Alternatif sunmaktan çok her olaya reaksiyon göstererek tepki de bulunma, Sayın Bahçeli’nin “hayırları “gibi.

3.Gençlik teşkilatları özellikle ülkü ocakları bir fikir ekolü iken sadece MHP gençlik kollarında döndürüldü. Fikri çalışma nitelikli insanların seminerlerinden faydalanmadan çok onları ekarte etme gibi bir yola başvuruldu.

4-Basın -yayın ve sivil toplum örgütlenmesini Sayın Bahçeli bilerek engelledi. Ona göre ülkücü sivil toplum kuruluşları ve basın-yayını kendi otokontrolünü imkânsızlaştırır.

5- Parti, taşra teşkilatları ve genel merkez sadece onay görevi dışında hiçbir yetkiyle görevlendirilmedi. Kimin televizyona çıkacağına, yurt dışına çıkacağına, nerede seminer vereceğine, Genel başkan yada görevlendirdiği şahsiyetler karar vermeye başladı.

6- Halkla ilişkiler alanında bir facia yaşandı son seçimde. Sayın Bahçeli kararlarını kapalı kapılar arkasında verdi ve bunu ne teşkilatları ne tabanı ne de halkımız öğrenemedi.

7- Milletvekili seçiminde popüler isimler, ülkücü aydınlar, sevilen şahsiyetler bir anda listelerden silindi. Tepki gösterene hain, listeden atılana çamur atıldı.  Yöresinin sevilen ve ülkücü hareketin potasında yetişmiş insanları değil de prensleri koyarsanız sonuç bu olur.

 8- Ortak akıl, istişare, beyin fırtınası ve dava partisi tamamen unutuldu. Zaman zaman tabanın gazını almak için içi boş sloganlar ile durumu kurtarmaya çalıştılar.

 Sonuç olarak MHP yönetimi bu yapılanların hesabını vererek görevi davasına bağlı, donanımlı çalışkan insanlara bırakmak zorundadır. Her geçen gün hem MHP’ye, hem camiaya  hem de yönetim kendisine daha çok zarar veriyor. Ülkücü irade çıkış yolunu bulacak güce ve kapasiteye fazlasıyla sahiptir.