NEDEN MERAL AKŞENER DİYORUZ?

16.05.2016 20:08

 

Bazı arkadaşlarımızın iyi niyetli kaygıları, bazılarının fanatik yaklaşımlarından dolayı bu yazıyı yazma ihtiyacı duydum.Hiçbir adayımıza karşı düşmanlığımız olmadığı gibi hepsini bu davanın donanımlı şahsiyetleri olarak görüyoruz.

Değerli arkadaşlarım, genel başkan adaylarımız hakkında şuana kadar olumsuz hiçbir yazı yazmadım.

Dikkatimizi, enerjimizi başka tarafa çekmeme adına mevcut yönetimin hatalarını ifade etmeye çalıştım. Her aday için olumlu ya da olumsuz değerlendirmeler yapmak tabi ki mümkündür. İşin doğası da bunu gerektirir.

Donanımlı olan bu arkadaşlarımızın ülkücülüğünü hiçbir şekilde tartışma konusu yapmadım. Camiamızın teveccühü, geniş kitlelerin rağbeti haklı olarak bir adayın daha öne çıkmasını sağladı.

Bizler senin- benim adayım gibi kısır çekişmeler değil ülkücü hareketin iktidarını sağlayacak bir aday ve kadrosuyla ülkücü hareketin iktidarını düşünüyoruz.

Birleştirici, bütünleştirici, camia da yeniden sevgiyi, vefayı tesis edici bir lider ve ekibi ile o coşkuyu yaşamak istiyoruz. Bütün bu beklentileri benim için Meral AKŞENER'de ortaya çıktığı için tercihim ve ülkücü camianın genel tercihi haline gelmiştir.

Alanlar, sokaklar, teşkilatlar, halk katmanları ve kamuoyu yoklamaları gibi nesnel göstergeler bu düşüncemizi doğrulamaktadır. Basit-kısır döngüye dayalı az olsun benim olsun gibi hastalıklardan mutlaka kurtulmamız gerekir. Kurtulmak istemeyenler için açıkça söylüyorum; bu muazzam değişimin önünde duramadığınız gibi ayak uyduramaz iseniz kendiniz kaybedersiniz ama davamız ve camiamız hep kazanacaktır.

Yıllardır iktidar olamamış, bütün iktidarların hışmına uğramış kendileri gibi çocukları da bedel ödemeye devam eden bir hareket artık iktidar yolunu aralamak zorundadır.

Aksi durum bizi fikir kulübüne doğru götürecektir. İktidar olmak istemiyoruz diyen mevcut MHP yönetimiyle yola devam edilemeyeceği gibi toplumda sinerji oluşturamayan, bütün toplum katmanlarına mesajı olmayan ve ülkücü omurga üzerinde ülkeyi yönetemeyen bir yapı bu camianın kurtuluşu olamaz.

Bütün bu verileri bir araya getirdiğimizde ülkücü hareket ve Meral AKŞENER kişiliği parçaları tamamlıyor.

Önümüzde büyük bir fırsat kadar büyük bir tarihi sorumlulukta vardır. MHP’nin iktidarı sadece MHP iktidarı değil Türk milletinin varlığı, birliği bekasının kurtuluşu demektir.

Bütün bunlardan dolayı Meral AKŞENER’i hem MHP genel başkanı hem AKP ve Beştepe’nin alternatifi olarak ortaya çıkıyor. Kamuoyu yoklamaları zaten bu düşünceyi doğruluyor.

Milletimizde bu algı oluşmuş durumda. İktidar, Beştepe ve bütün siyasi analizciler olayın farkında sadece kendi camiamız farkında değildir.