ÖZÜR DİLİYORUZ!

07.04.2016 19:48

Kurtuluş savaşını isteyerek ve bir hobi olarak yapmadık. Üç kıtadan Anadolu yarımadasına sıkıştırıldık. Bu yarım adayı da bizim düşman kabul ettiğimiz ve siz torunlarımızın dost kabul edeceğinizi tahmin edemediğimiz emperyalistlere karşı son nefes, son çırpınış ve canhıraş bir refleksle düşmanı kovarak aziz vatan topraklarını size emanet ettik. Heyhat! Yanılmışız. Öz vatan topraklarında ayrık otlarının yeşereceğine, haramzadeliğin, ihanettin, ecdat düşmanlığının bir furya halini alacağını düşünemedik.

*

Polatlı önlerine dayanan yunan başkomutanı Trikupis’i bozguna uğrattığımız için özür diliyoruz. Savaşı yönetenler, başta başkomutan  Mustafa Kemal paşa olmak üzere Fevzi Paşaİsmet Paşa ve diğer komutanların düşmanı Anadolu’dan kovmasından dolayı özür diliyoruz. Helenistlerle birlik olup kardeşlik türküleri söyleyebilirdik. O tarihi fırsatı sizlere sunmadığımız  ve barbar Atila’nın torunu(!) olduğumuz için özür diliyoruz.

*

Doğu cephesinde Ermenilerin masum halkı katletmesine mani olduğumuz için, Kars, Ardahan , Iğdır Erzurum , Artvin yöresini ve dahası doğuyu Ermeni komitacılarından kurtardığımız ve Kazım Karabekir paşanın canhıraş mücadelesi sonucu bölgede özgür yaşamanıza imkan vererek  sizleri üzdüğümüz için özür diliyoruz.

 

Sokaklara, caddelere Şeyh Sait, damat Ferit, Seyit Rıza, Abdullah Öcalan, Trikupis,Romen diyojen ve  Serj Sarkisyan adlarını vererek sizleri mutlu edemediğimiz için özür diliyoruz.

 

Atatürk’ün çabalarıyla  Kurmay Albay, Şükrü Kanatlı komutasındaki Türk birliklerinin Hatay’a girmesini ve 1939’da anavatana katılmasını sağladığımız için özür diliyoruz.

*

Bağımsız bir ülke olmaya inancı kalmamış mandacıları devre dışı bıraktığımız, isyanları bastırdığımız ve enkazın üzerinde modern cumhuriyeti inşa ederek demokrasiyi getirdiğimiz için özür diliyoruz.

*

Dersim olaylarında köprübaşını tutan sadece bir karakolda 33 askerin şehit edilmesine bir çok karakola baskın yapılıp askerlerin şehit edilmesine, telefon hatlarını kesilmesine, devlette isyan bayrağı açmış şakilerin cezalandırılmasına sebep olduğumuz için çok üzgünüz.

*

Şeyh Sait’in emrindeki 10.000 kuvvetle başlattığı isyanı bastırdığımız ve İngilizlerle ortaklığını başarısız kıldığımız için özür diliyoruz.

*

 

Velhasıl Başta Mustafa kemal Atatürk olmak üzere kurtuluş savaşını veren bir nesil olarak sizlere bağımsız bir devlet kutsal vatan toprakları bıraktığımız, ezanın susmasını, bayrağın inmesini engellediğimiz için özür diliyoruz.  

*

Damat Ferit zihniyetini yıktığımız, kuva-yı milliye hareketine katılanları eşkıya olarak ilan edecek fetvayı veren Şeyhülislam'dan Dürrizade Abdullah Efendi, Dersim isyanını başlatan sivil askerleri katleden Seyit Rıza ve Şeyh Sait gibi zatları tarihe gömerek hayallerinizi yıktığımız için özür diliyoruz. Bebek katiliyle yıllarca mücadele ederek kanımızı boşuna aktığımız ve bugünlerde yol arkadaşınız olduğundan sizleri yine üzdüğümüz için özür diliyoruz.

*

Son olarak vatan toprakları geçmişte ecdadımızın bugün bizim yarın torunlarımızın üzerinde hakları olduğunu Türk geleneğinden alarak size emanet ettiğimiz için özür diliyoruz ve sizin gibi torunlarımız olduğu için kahroluyoruz.