TARİHİ FIRSATI MHP YAKALAYABİLİR Mİ?

18.05.2016 00:28

Eğer MHP yönetimi böyle devam ederse ve Yargıtay’da AKP baskısıyla kongre için olumsuz karar verirse işte o zaman asıl sıkıntı başlayacaktır.

Delegesiyle, camiasıyla mevcut yönetimin karşısında etkisiz kalacak bir ruh hali mevcut şartlarla ve yönetimle devam etmeyi istemez istese dahi o kırılganlaşmış ruh hali bir daha bütünleşemez.

Ülkücü camia için çok sıkıntılı bir süreç başlamıştır. Mevcut yönetim ile yola devam imkânsızlaşmıştır.

MHP, bütün ülkücüler için manevi değeri yüksek olan marka bir kurumdur. Şehidi, gazisi acı-tatlı hatıraların vücut bulduğu bir manevi bir kimliktir.

Mevcut yönetim ya oluşan vahim durumu okuyamamakta ya da bilerek hareketin yol ayırımına davetiye çıkarmaktadır. Her iki halde de de camia sosyal, kültürel ve ruhsal açıdan büyük sarsıntı yaşayacağı da ortadadır.Diğer yandan eğer bütün kapılar kapanırsa ve çıkış yolu bulunamazsa insanlar doğal olarak kendilerine yeni çıkış yolu bulurlar.

Toplumun canlı ve dinamik bir varlık olduğunu unutmayalım. Toplumsal değişim ve o değişimi tetikleyen faktörleri iyi okuyamazsak toplumsal değişimin gerisinde kalırız. Her toplumsal değişim kendi dinamiklerini kendisi çıkarır. Kimse vazgeçilmez değildir.

Genelde toplumun özelde bireylerin arzu ve hedeflerini iyi kavrayan hareketler böylesi dönemlerde toplumsal değişim rüzgârını arkasına alarak yenibir güç olarak sahneye çıkarlar.

Toplumsal sarsıntıların zirve yaptığı süreçler böylesi hareketlerin ve kahramanlarının da ortaya çıktığı anlardır.

Kurtuluş savasında kuvayı milliye ve Atatürk , 1950'lerde Demokrat parti ve Adnan Menderes, 1960'larda ihtilal sonrası Adalet partisi ve Süleyman Demirel 1980 sonrası Anavatan patisi ve Turgut Özal ile 2002 sarsıntısı sonucu AKP ve Recep Tayip Erdoğan'ın tarih sahnesine çıkışı toplumsal sarsıntılar sonucu oluşan olgulara örneklerdir.

Bugün aynı toplumsal sarsıntılar ortaya çıkmıştır. Bu toplumsal sarsıntıları göğüsleyecek hareket sağ cenahtan çıkacağı toplumsal tavırlardan anlaşılmaktadır. Eğer MHP bu olgularla ortaya çıkan tarihi fırsatı kaçırırsa hem kendisine hem de camiasına yazık etmiş olacaktır.

Ülkücü iradeyle şekillenen ve bütün toplumsal katmanlara yeni bir dil ve üslupla gerçekçi programlar sunacak bir MHP iktidar kapısını rahatlıkla aralayabilir. Eğer bu fırsatı mevcut yönetim ve Sayın Bahçeli’nin inadıyla yapmaktan vazgeçerse bir şekilde onun yerini yine sağ cenahtan oluşacak bir yapı göğüsleyecektir. AKP’nin ortaya çıkışı bu tezimize somut bir örnektir.

Türk milliyetçiliği fikri toplumun bütün katmanlarında kor olarak vardır. Üstü küllenen o koru ortaya çıkarabilecek her hareket başarıyı yakalar. Türk milliyetçiliği fikri kimsenin tekelinde değildir Onu en iyi temsil eden bayrağı alır layık olduğu yere götürür. Dolayısıyla hiçbirimizin istemediği yeni durumlar canımızı sıkabilir. İnşallah sağduyu hakim olur. körelen gözler, kararan vicdanlar ve miyop bakışlar kaybeder de camiamız bu sarsıntıları yaşamaz. Yoksa kaçınılmaz yeni bir olgu ile karşı karşıya kalabiliriz.