TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ AKP İLE FACİAYA DOĞRU GİDİYOR

09.06.2016 01:43

Eğitimde son zamanlarda olup bitenleri takip eden var mı acaba? Hergün birkaç İmam hatip lisesi açılarak yada var olan okulların İmam hatip liselerine çevrilerek hem İmam hatip liselerinin niteliğini tıpkı Anadolu liseleri gibi bitirmeye hemde arka bahçeleri haline getirmeye çalışmaları gerçekten çok düşündürücüdür.

Toplumun, sanayinin ve gelecekte hangi iş kollarında ne kadar elemana ihtiyaç var gibi temel parametreler değil sadece popülist politikalarıyla Türk eğitimi sistemini felç ettiler. Düşünmeyen sorgulamayan sadece etiketli bir yığın yetiştirerek ülkemizin geleceğini karartan bir sistemi liyakatsiz, adaletten, özgürlükten ve eşitlikten tamamen kopmuş adeta militarist yaklaşımlarla Türk eğitim sistemini çökerttiler. Açılan okullar ihtiyaçtan, bölgenin özelliklerinden çok keyfi ve bu okullara verilen isimlerde cumhuriyetin kazanımlarını, Türk milletinin tarihi hafızasını yok edecek niteliğe ulaşmıştır. 

Dini duyguları istismar ederken asıl büyük darbeyi yüce dinimize onun onun değerlerine verdiler. Adaletin olmadığı ahlakın rafa kaldırıldığı haksızlığın hukuksuzluğun adam kayırmanın ve kendilerinden olmayanların tukaka edildiği bir eğitim sistemi sürecini yaşıyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu tahribatın semerelerini hemde çok sarsıcı şekilde göreceğiz.Türk eğitim sistemi adı dahi kullanılmamaktadır. Ne olduğu belirsiz sorgulamaktan objektif kriterlerden mahrum, ucube bir sistemle Türkiye modern dünyanın değil ortadoğu bataklığının bir ülkesi olma yolunda.Bir nesli nasıl mahvedebilirsiniz sorusunun cevabı AKP iktidarlarının Türk eğitim sisteminin tarumar etmesi olarak gösterilebilir.