TÜRK MİLLETİ AKP İLE BAĞRINDAN HANÇERLENDİ Abdullah ALAGÖZ

03.04.2016 06:40

Cemaat- tarikat ve etnisite mantığı Türkiye’yi ayrıştırdığı gibi Türk milletinin bekasını tehlikeye atacak boyuta ulaştı. AKP iktidarı bir türlü modern devlet ve toplumların en üst aşaması olan millet olgusunu kavrayamadığı gibi sıkıntısını milletimize çektirdi hem de bölücülerin marjinalleşmesini sağlayarak emperyal güçlerin kucağına atmış oldu.

Toplumları bir arada tutan bağ aidiyet duygusu iken siyasal İslamcılık ya da sahte İslamcı güruh insanlarımızı ayrıştırarak özgürleştirdiğini iddia etti. Devlet mekanizmasını devre dışı bıraktı. Devlet düzen demek iken devleti devre dışı bırakarak düzen yerine kargaşayı tercih etti. Sonuçta devlet vatan toprağının bir kısmında söylenmesi zor ama egemenliğini kaybetti. 

Bölücüler sınırları tanımıyor, askere halkı da arkasına alarak güpegündüz saldırarak linç etmeye çalışıyorlar, seçim yapılıyor ama toplu oy verdirerek seçimin sağlıklı yürütülmesini de engellemiştir. Sandıklarda çıkan sonuçlar durumun vahametini ortaya koyarken siyasi iktidar ihanetin kendi yanlış politikalarının bir sonucu olduğunu kabul edeceği yerde bilindik ikiyüzlü politikalarını sergilemeye devam ediyor.   

Dün ya da siyasi iktidarın eski dediği Türkiye’de, Türk ordusu dağda, taşta ve sınır ötesinde terörist avına çıkarken ayyıldızlı nazlı bayrağımızı her yerde dalgalandırırken bugün yeni Türkiye’de devlet yerini teröristler almış, askeri birliklerde Türk bayrağı indiriliyor. Güneydoğuda bölücü sempatizanı olmayanları baskıyla göçe zorlayarak stratejik hamleler yapan terör örgütü kendine saf bir topluluktan oluşan vatanın alt yapısını göz göre göre hazırlıyor. Terör bu iktidarla birlikte ve iktidarın desteği ile sınırlarımızın ötesinde ülkemizi dıştan kuşatmaya devam ediyor.

Kuzey Irak yönetiminin Irak devletine rağmen devletleşmesi için AKP iktidarı her türlü yardımı yaparak stratejik ortak ilan etmiştir(!) Terör için tezkere yetkisini alan hükümet bu yetkiyle peşmergeleri Kobani’ye Türkiye sınırları içinden geçirerek PKK’ya destek vermiştir.

Gelinen nokta itibariyle “PYD güneyimizi çevreliyor, kürt devletini kurmaya çalışıyor” deme noktasına AKP iktidarı yeni gelmiştir. Peki sormazlar mı PYD gökten inmediğine göre onu büyüten, güçlendiren ve sonunda Deaş terör örgütünden kurtaran uzaylılar mıydı?

AKP iktidarı yanlış ve sakat politikaları sonucunda terörü devletleştirme seviyesine çıkarmıştır. Sadece terörü büyütmekle kalmamış aynı zamanda Suriye ve Irak Türkmenlerinin yurdundan edinmesine ve PKK terör örgütünün zulmüne uğramasına da dolaylı destek sağlamıştır. Türkiye’ye gelen mülteciler içinde Arap, Süryani, Kürt -yezidi velhasıl hepsi var ama Türkmenlere Türk devleti sınırlarını AKP iktidarında kapatmıştır. Sanki yeni bir Boraltan köprüsü faciasını yaşıyoruz.

Diğer yandan ülke içinde devletin bütün mekanizmalarını felç ederek işlevsiz hale getirmiştir. İnsanlık yazılı kurallara geçeli asırlar oldu ama AKP iktidarı ile sözlü ve keyfi uygulamalar devlet mekanizmasının yerine geçmiştir.

AKP iktidarı sadece bölücüleri azıtmakla kalmadı Türk devletinin bütün reflekslerini yok etti. Türk milletini rem uykusuna sokarak ayrılıkçı bütün unsurların öne çıkmasını sağladı. Millet konuşulmuyor, bölücüler, tarikatlar, cemaatler, şirketler ve dış kaynaklı sivil toplum örgütleri meydanları doldurmuş durumda …

AKP iktidarı Türk milletini tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar bir cendereye sokmuştur. Bundan sonra gelecek iktidarlar hem terörü etkisizleştirme hem de bütün kurumların yeniden restorasyona tabi tutulması için uzun vadeli politikalar geliştirmek zorundadır. Türk milletinin işgal dönemlerinde bile bu kadar sosyal dokusu ve  milli refleksleri tahribata uğramamıştır. Allah milletimizin yar ve yardımcısı olsun.