ÜLKÜCÜ İRADE ENGELLENEMEZ!

26.05.2016 21:07

 

MHP kongresiyle ilgi süreç aslında bize birçok şeyi de kazandırdı. 
MHP ile ilgili zaten genel merkez pek konuşmazken konuştuğu da haber olarak verilmiyordu. İlk kez bütün basın -yayın organları MHP ile ilgili olumlu olumsuz haberlere yer verdi.

Reklamın kötüsü olmaz. MHP'nin haber edilmesi üzerinde ülkücü camianın iyi düşünmesi gerekir.

AKP'ye alternatif olarak MHP görüldüğü için haber edildi. Yine MHP'nin kendi iç dinamiklerini harekette geçirdiğinde neler yapabileceklerini hem sağ seçmen hemde ulusal duyarlılığı olan sol seçmen de kavradı.

Diğer yandan yıllarca ülkücü camiada oluşan karamsarlık yerini heyecana ve geleceğin iktidarına kilitlenmesine vesile oldu.

15 Mayıs Ankara buluşması AKP iktidarları süresince ve MHP tarihinde ilk kez yapılan bir sivil çıkış olarak tarihte yerini aldı.

Türk milliyetçiliğinin sivilleşerek kitlelerle buluşması, halkla hemhal olması durumunda nelerin yapılabileceğini de gösterdi.

Ülkücülerin yıllarca Lider- Doktrin -Teşkilat tartışılmaz gibi şehir efsanesine dayanan dogmatik sarmaldan kurtulmasını da sağladı.

Ülkücü iradenin bu davanın olmazsa olmazı olduğunu iradeye saygılı olmayanlara da ders niteliğinde bir çıkış olarak vicdanlarda yer edindi.

Ülkücü iradenin millet iradesi gibi kutsal olduğunu anlamayanlara da ülkücülerin artık prim vermediği bundan sonrada vermeyeceği açık-seçik ortaya çıktı.

Sonuç olarak herkes şunu bir kez daha anladı;

"Ülkücü irade engellenemez."