ÜLKÜCÜLER ZİHNİ VURGUN YAŞIYOR “Altı sakal üstü bıyık”

13.10.2016 21:01

 

 

Yol ayırım tabiri gündelik hayata çok kullanılır. Yolun çatal ile ayrıldığı andır “yol ayırımı.”

Fikri topluluklar için yol ayırımı gerçekten zor, sıkıntılı ve birçok vurgunu da içinde barındırır. Zihinler tarumar olur, duygusal parçalanmışlıklar yaşanır, hikâyeleri, kahramanları, mitosları zedelenir, kurumlar yok oluşa gider. Değerler, makamlar, statüler, markalar itibarsızlaşır.

Fikir hareketleri bir camiada vücut bulur. Camia bir organizmaya benzer. Herhangi bir rahatsızlık camianın bütün fertlerinde belirli oranda etki bırakır. Ayrılıklar kurumlarda ortaya çıkarsa sarsıcı etki de bırakır. Camia denilen organizma rahatsızlanmışsa bu rahatsızlık camianın bütün fertlerinde farklı belirtilerle ortaya çıkar. Agresiflik, tutarsızlık, uyumsuzluk, içine kapanma ve anti sosyal davranışlarla farklı davranış türleri sergilenir.

Türk milliyetçileri, arkalarında sosyolojik, psikolojik ve sosyal psikolojik problemler bırakacak bir anın arifesinde bulunuyor. Psikoloji de çatışma kavramı vardır.  “Arzulanmayan iki durumun çatışması” Yaşanılan süreç aynen budur. Hem mensubu oldukları yapıyı işgalden kurtaramadıkları halde orada bulunmaya devam etme arzusu hem de o yapıyla yol alınamayacağına inanmalarına rağmen orada kalmanın zihinlerde oluşturduğu muazzam stres… Ülkücüler zihni vurgunu yaşıyor.

Zihni vurgun nedir bilir misiniz? Ölümden de kötü, etkileyici, sarsıcı ve bireyi psikosomatik hastalıklara kadar götürecek bir çökkünlük halidir. Bireysel vurgunlar, kişilik çözülmeleri… Türk milliyetçilerinin yaşadığı zihni süreci ancak bu şekilde açıklayabiliriz. “Altı sakal üstü bıyık” deyişi tercihte bizi zorluyor.

Türk milliyetçileri bu zihni vurgundan mutlaka kurtulmak, çatallaşan yol ayırımında hangi yolu tercih edeceği kararını vermek zorundadır. Yoksa bu ruh hali hayra alamet olmadığı yönü, yörüngesi ve kütlesel ağırlığı da parçalanacaktır.  

Yol ayırım mutlaka zihni vurgunu da beraberinde getirecektir.  Bu yazı da hangi yolu tercih etmeliyiz konusuna girmeden sadece şuan camiamızda yaşanan ruh hali ve gelecekte yaşanacak ruh halini tasvir etmeye çalıştım.