ÜLKÜCÜNÜN YERİ MHP VE ÜLKÜ OCAKLARIDIR

17.04.2016 17:48

 

 

 

Ülkücü yapısı gereği hep muhaliftir. Var olanı hiç kabullenmez onu aşmaya, ideale ulaşmaya çalışır. Varılan her ideal onun için yeni hedefe ulaşmada ara duraktır. Ülkücü tedirgindir, kaygılıdır, olanla yetinmeyen olması gereken üzerinde gayret sarf eden bir azmin, kararlılığın, fedakârlığın adıdır.

*

Ülkücülük çiledir, meşakkattir, hedefe varmak için yaydan çıkmış ok olmaktan başka bir şey değildir. Ülkücü, düzene muhaliftir. Toplumun genel kabulleri, kader kabul edilen ve geçmişten gelen alışkanlıklara isyan eden bir ruh haline sahiptir. O olması gereken üzerinde yoğunlaştığı için içinde yaşadığı çevre ve mensubu olduğu toplumda da hak ettiği değer alamaz. Gerçi onun öyle bir kaygısı da yoktur.

*

Ülkücü, girdiği teşkilatlar, ocaklar ve MHP içinde de zaman zaman ötelenir, aşağılanır ya da farklı yaftalarla cezalandırılır birilerince. İdeal olanla yaşanılanın bulunduğu mekânlarda, kendi teşkilatlarında nasıl alt üst edildiğine şahit olur, üzülür, kahrolur. Teşkilatlardan atılma, hain uşak gibi yaftalar en çok duyduğu yaygın suçlamalardır.

*

Ülkücülük çiledir, sürgündür aştan, işten, sevdadan kopmadır. Bunlara hazırlıklı olmayan zaten ülkücü değildir.

*

Ülkücünün teşkilatlarıyla, partisiyle problemleri dün vardı bugünde, yarında olacaktır. Ülkücü gördüğü yanlışı, haksızlığı genel başkan dahi yapsa en sert şekilde eleştirebilme kabiliyetine fazlasıyla sahiptir. Bu eleştirilerimizi en üst perdeden yapmaya ve doğruyu bulana kadar (ülkücü iradeyi hakim kılana kadar) devam edecektir.

*

MHP ve ocaklardaki bir yanlıştan dolayı kurtuluşu ya da çözümü başka cenahlarda, kuruluşlarda aramak ülkücü iradenin hiçbir zaman kabullenemeyeceği bir davranıştır. Türk milliyetçiliğini ayakları altına alan, Türk ırkı yok diyen ve Türk milletinin egemenliğini paylaşıma açan bir zihniyetle dirsek temasa girmek ülkücülük hiç değildir. Türk milletine savaş açanlar ülkücü karakteri içlerinde barındıramaz barındırıyorsa o kişi bozkurt değil mankurt olmuştur.

*

Türk milletinin bu hassas döneminde ülkücü hareket, MHP yönetiminin yaptığı ve bundan sonra yapacağı yanlışlara rağmen bütünlüğünü bozacak davranışlardan kesinlikle kaçınması gerekir.

*

Her zamandan daha çok milli bütünlüğe ihtiyaç vardır. Bu bütünlüğü sağlayacak olan zaman zaman yanlışlarını eleştirdiğimiz MHP ve Ülkü ocakları olacaktır. Onun için MHP ve Ülkü ocaklarına karşı daha duyarlı daha güçlü destek vermek zorundayız. Bu kuruluşların dışında yapılacak çalışma başarıya kimseyi götüremez. Bunun birçok örneği de karşımızda duruyor. Ülkücünün yeri MHP ve ülkü ocaklarıdır. Gideceği hiçbir kuruluş onu mutlu etmez ve daha öncede örnekleri görülmüştür. Ülkücülük, bir isim değil kişiliktir, dünya görüşüdür, Türk’ün penceresinden dünyayı okumak, açıklamak ve temellendirmektir.