YA SİVİL MİLLİYETÇİLİK YA DA JAKOBEN MİLİTARİST MİLLİYETÇİLİK

14.08.2016 18:46

 

Eskiden "yaşasın devlet yıkılsın düzen diyorduk."Türk milliyetçileri düzenin bir parçası olmadılar. Düzene başkaldırarak toplumda itibar sahibi oldular. Kurdukları yüzlerce sivil toplum örgütleriyle toplumun bütün katmanlarına ulaştılar.

Geldiğimiz nokta itibariyle Türk milliyetçiliği fikir sistemini temsil edenler düzenin bir parçası haline geldiler. Sivil toplum örgütleri kalmadı sadece siyasi arenada mücadele eden içi boşaltılmış bir parti kaldı.

Neden reaksiyoner harekette dönüştük sorusunun cevabı da düzene başkaldırı değil bir parçası haline gelmemizde aranmalıdır.

Sivil milliyetçilikten kastımız, öznesi Türk milleti olan ve düzene başkaldırarak milletin iradesiyle politikalar üreten bir milliyetçiliktir.

Yoksa kapalı kapılarda, gizli mahfillerde programı yapılmış ve milliyetçi- ülkücü camiayı maraba olarak görüp, onlara dayatılan politikaları kabul etmelerini sağlayan jakoben - militarist milliyetçiliği değildir.

Jakoben -militarist milliyetçilik son kozlarını oynuyor ve son demlerini yaşıyor. Gider ayakta birçok değerimizi beraberinde maalesef götürüyor.